Αγαπητέ συνάδελφε,

Καλωσήρθες στην online εφαρμογή "Σχολικές Γιορτές Δημοτικού Σχολείου".
Σ΄ευχαριστώ που τη χρησιμοποιείς και ελπίζω να φανεί χρήσιμη στο έργο σου.

Για να ανοίγεις τις φόρμες των εγγράφων κάθε σελίδας, αρκεί να πατάς στον τίτλο κάθε εγράφου. Τα περιεχόμενα είναι δημιουργημένα σε αρχεία .pdf, σε αρχεία .doc και σε αρχεία mp3. Για να ανοίγουν τα αρχεία, είναι απαραίτητο να είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου τα προγράμματα Adobe Acrobat Reader, Word και Power Point.

Μπορείς να ξεφυλίζεις εμπρός-πίσω τις σελίδες κάθε ενότητας που έχει περισσότερες της μιας σελίδες, αρκεί να πατάς τον αριθμό σελίδας κάτω δεξιά στην οθόνη.

Η εφαρμογή αυτή κυκλοφορεί και ως λογισμικό σε DVD με συσκευασία. Μπορείς να ζητήσεις να σου σταλεί ταχυδρομικά, επικοινωνώντας μαζί μου με προσωπικό σου μήνυμα στο inbox του FaceBook.

Ευγνώμων που στηρίζεις τις προσπάθειές μου.

                                                                                     

 

 

 

Γεννήθηκα στο Τρίκορφο των Γρεβενών (Βοΐου) προ... αμνημονεύτων χρόνων. Μεγάλωσα και διαμένω στη Λάρισα. Ασχολούμαι με τους υπολογιστές από το 1987. (Στον Commodore 64 και στην Amiga τη δεκαετία του '80 και μετά το '90 μέχρι και σήμερα στα PC's).

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
* Πτυχιούχος Π.Α. Τρίπολεως
* Πτυχιούχος ΣΕΛΔΕ Λάρισας
* Επιθεωρητής Θεσσαλίας των Εξετάσεων Πιστοποίησης University of Cambridge
* Επιμορφωτής ΠΕΚ Λάρισας - Εισαγωγική Επιμόρφωση Δασκάλων-Νηπιαγωγών

Επιμόρφωση στο Πρόγραμμα «Παιδαγωγική Αξιοποίηση Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στο Ολοήμερο Δημοτικό - Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΑΙΤΥ (Αθήνα 2000)

Τρίμηνη Επιμόρφωση στο Π.Ε.Κ. Λάρισας στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «Βάσεις Δεδομένων» (1992)

Εξάμηνη (400 ωρών) επιμόρφωση στη ΣΤΕΦ (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών) του ΤΕΙ Λάρισας στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «Προγραμματισμός Η/Υ» (1987)

Τρίμηνη επιμόρφωση στη χρήση των Η/Υ από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΥΠΕΠΘ  (Λάρισα 2002)

Πιστοποίηση στο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας
και των Επικοινωνιών Στην Εκπαίδευση» (2003)

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
1. «ΠΥΞΙΔΑ» - Πρόγραμμα Μηχανοργάνωσης Σχολείου 2006
2. «ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» 2007
3. «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» - Multimedia εφαρμογή 2008
4. «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 73» - Multimedia εφαρμογή 2009
5. «ΠΥΞΙΔΑ 2» - Πρόγραμμα Μηχανοργάνωσης Σχολείου 2010
6. «ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 3.0» - Πρόγραμμα Μηχανοργάνωσης Σχολείου 2011
7. Δημιουργός της δικτυακής πύλης: "e-Πύλη Εκπαίδευσης": www.pekp.gr
8. Ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Ραχούλας Λάρισας.

Δημοσίευση σε εφημερίδες και περιοδικά πολλών άρθρων παιδαγωγικού, εκπαιδευτικού και συνδικαλιστικού περιεχομένου.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Επιμορφωτής του ΠΕΚ Λάρισας στο Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επομόρφωσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών στο μάθημα "Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση".

Διοργανωτής και εισηγητής επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα "TO INTERNET ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας 15/4/2000

Εισηγητής-συνδιοργανωτής στην ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. Λάρισας κ. Νίκου Παπανικολάου με θέμα : "ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ" Λάρισα 19/3/1999

Εισηγητής στην ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου 4ηςΠεριφέρειας Π.Ε. Θηβών κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη με θέμα : “ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ CD-ROM ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ” (Θήβα 16/6/1999)

Εισηγητής στην ημερίδα του Σχ. Συμβούλου 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Θειακούλη με θέμα: "Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΥ" (Λιβαδειά 9/91999)

Εισηγητής στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο "Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ" - Πορταριά 19/6/1999

Εισηγητής σε ημερίδα του Σχ. Συμβούλου 4ης Περιφέρειας Π.Ε. Λάρισας κ. Δημ. Νταφούλη με θέμα : "ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ" (Λάρισα 18/12/2003).

Εισηγητής σε ημερίδα του 4ου Δημ. Σχολείου Γιαννιτσών με θέμα "ΧΡΉΣΗ ΤΩΝ Η/Υ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ".- Γιαννιτσά 2004

Διοργανωτής επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα "TO INTERNET ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ", στην οποία συμμετείχαν 400 συνάδελφοι δάσκαλοι και η οποία περιελάμβανε, για πρώτη φορά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τηλεδιάσκεψη με δασκάλους και μαθητές από πέντε ελληνικά δημοτικά σχολεία (Πορταριάς - Κορίνθου-Χίου - Πειραιά και του συγγραφέα και αρθρογράφου του RAM κ. Νίκου Δήμου από την Αθήνα)-Δημοτικό Ωδείο Λάρισας 15 Απρ. 2000

Εισαγωγή της χρήσης των Η/Υ στη μαθησιακή διαδικασία από το 1998 με την εγκατάσταση εργαστηρίου Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο Ραχούλας Λάρισας - εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση των υπολογιστών, χρήση τους στη μαθησιακή διαδικασία και συμμετοχή μας με εργασίες, σε δυο πανελλήνιους διαγωνισμούς. (2 βραβεύσεις).

Παρακολούθηση εργασιών του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου για την Πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο. (Πορταριά - Ιούνιος 1998)

Παρακολούθηση 12ήμερου Σεμιναρίου Φυσικής (2003)

Εισηγητής στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Η Πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο». (Πορταριά -Ιούνιος 1999)

Παρακολούθηση εργασιών του 3ου Πανελλήνιου Συμποσίου «Το Δημοτικό Σχολείο στην Κοινωνία της Πληροφορίας» (Πορταριά 2000).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ/ ΒΡΑΒΕΙΑ
Πρώτο Πανελλήνιο βραβείο του «4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πολυμέσων και Internet» στην κατηγορία «Έργα νέων επαγγελματιών», για τη multimedia εκπαιδευτική εφαρμογή «Χριστούγεννα» (ΕΠΥ - Ίδρυμα Λαμπράκη). Απονομή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δεκ. 2003).

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πολυμέσων «Mobius Junior 2001» (Διοργάνωση: CAID - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο - Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα ΕΜΜΕ) για την εργασία: "Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ" (Αθήνα 28/3/2001)

Τιμητικός Έπαινος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Multimedia-Νέοι Δημιουργοί” για συμμετοχή μαθητών μου στο έργο: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΉΚΗ». (Διοργάνωση ΕΠΥ-ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ» - (Απονομή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Δεκ. 2000).

Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο UNICEF στην κατηγορία «Εκπαίδευση» για τη δικτυακή πύλη «e-Πύλη Εκπαίδευσης» www.pekp.gr

Δεύτερο Βραβείο με χρηματικό έπαθλο από την Ακαδημία Αθηνών για Εργασία Συλλογής Γλωσσικού Υλικού (1978)

Έπαινος Νομάρχη Γρεβενών για συμμετοχή σε Πρόγραμμα Καταπολέμησης Αναλφαβητισμού.

Έκφραση ευχαριστιών Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. Θηβών κ. Κ. Γαλάνη για συμμετοχή μου ως εισηγητής, σε ημερίδα του, με θέμα: "ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ CD-ROM ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ".

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ανεξάρτητος Αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της Δασκαλικής Ομοσπονδίας 2002 & 2003
Αντιπρόσωπος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ στις Γενικές Συνελεύσεις της Δασκαλικής Ομοσπονδίας 2007,2008,2009 & 2010
Μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας "Κων/ίνος Κούμας" 2006-2008 και 2008-2010

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Παντρεμένος με τη δασκάλα Λιάκου Χρυσή. Έχω δυο κόρες μηχανικούς πληροφορικής, τη Δάφνη και την Ηλιάνα (όχι που δε θα τους κολούσα το... μικρόβιο :-)

Email: pekpadmin@pekp.gr